KOKULARIN RUHU

27-02-2022 00:41
KOKULARIN RUHU

İLKBAHARDA NASIL KOKULAR TERCİH ETMELİYZ?

Nasıl kıyafetlerimizi mevsimlere göre kullanıyorsak parfümlerimizi de mevsimlere göre tercih etmeliyiz. Kokunun mevsimi mi olur demeyin! Tabi ki de olur. Baharda her yer çiçek açarken biz kokumuzla neden çiçek açmayalım? Ruhunuzun kokusunu yansıtın.

Mevsimler duygularımızı etkilediği gibi etrafa saçtığımız enerjiyi de etkiler. Özellikle ilkbaharda nasıl doğa uyanıyorsa biz de şenleniyoruz içimiz tarif edilemez mutlulukla doluyor işte bu mutluluğu ilkbahar kokularıyla tamamlamalıyız. Peki bu ilkbahar kokuları nelerdir? Taze çiçek kokuları, fresh kokular ve meyve kokuları bizim ilkbaharda kokumuzla çiçek açmamızı sağlayan kokulardır. Ayrıca, bu mevsimde parfüm tercihimizde tek baskın notaların bulunduğu parfümleri seçmemiz gerekmektedir. Yasemin, lavanta, ylang-ylang gibi kokuların bulunduğu koku aileleri ilkbahar için oldukça uygun kokular arasında yer almaktadır. Tabi turunçgiller ailesini unutmayalım. Oldukça ferah bir kokuya sahip olan turunçgiller ilkbaharın vazgeçilmez parfümleri içerisindedir.

Bahar kokularında kadınlar için Edossa’nın bahar koku ailesinden olan Esperina, Exobeat ,Leoparro, Tangy gibi kokular fresh ve baharı andıran başarılı parfümler arasında yer almaktadır. Oldukça kalıcı ve çekici olan bu parfümleri denemelisiniz.

Bahar kokularında erkekler için ise Edossa’nın Immortelle, Codet, Honess, Bleues, Brunes gibi parfümler hem erkeksi hem de baharı hissettirecek çekicilikte olan parfümlerdir. Bahar parfümleri fresh kokuları içerir. Fresh parfümlerin kalıcı olmadığına dair yanlış bir düşünce hakimdir. Edossa parfümleri bu düşünceyi ortadan kaldıracaktır. Kalıcılığıyla sizi büyüleyecektir. Koku kalitesi oldukça yüksek olan parfümler uygun fiyatıyla sizi memnun edecektir.

 

 

İlkbaharın gelmesiyle kış kokularını bırakıp bahar kokularına geçiş yapmamamızın vakti geldi. Bu mevsim kokuları, doğayla birlikte parfümünüze de bahar getirecektir. Parfüm tercihinizde mevsimleri göz önünde bulundurursanız çok daha çekici ve hafızalarda kalıcı olursunuz. Ayrıca mevsimsel koku kullanımınız kadınlarda daha kadınsı ve seksi, erkeklerde ise daha maskulen ve çekici olmanızı sağlar. O halde Edossa’nın bahar parfümlerini denemenin tam zamanı. Neden siz de doğa gibi kokunuzla şenlenmeyesiniz?

Baharda kullanacağımız parfümleri öğrendiğimize göre, parfümlerimizin kalıcılıklarıyla ilgili birkaç tüyoya ne dersiniz?

 

1. PARFÜM ŞİŞELERİNİZDEKİ KISALTMALARI FARK ETMİŞ MİYDİNZ?

EDP, EDT, EDC NEDİR?

Kullandığımız parfüm şişesindeki EDP, EDT, EDC yazılarını fark etmiş miydiniz? Peki bu kısaltmalar nedir ve niçin parfüm şişelerinde bulunmaktadır? EDP, EDT, EDC kısaltmaları, parfümlerin içerisinde bulunan esans yoğunluklarını ve kalıcılık seviyelerini belirtmek amacıyla kullanılan terimlerdir.

İlk olarak EDP (Eua De Parfüm) kısaltmasından başlayalım. Eğer parfüm şişenizde bu yazıyı görüyorsanız en kalıcı ve esans yoğunluğu en fazla parfümü kullandığınız anlamına gelmektedir. EDP ibaresi bulunan parfümlerin3 ila 5 saat arasında kalıcılığı vardır. İnsanların cilt tipine, ten rengine göre bu kalıcılık süresi artabilmekte hatta 24 saati bulabilmektedir.

İkinci olarak da EDT (Eua De Toilette) adı verilen terimi inceleyelim. Bu şişedeki esans yoğunluğu EDP parfüme göre daha azdır. Kalıcılığı da esans yoğunluğuna göre şekillenmektedir. EDP’ye göre kalıcılığı daha azdır, EDC’ye göre ise daha kalıcıdır.

Son olarak EDC (Eua De Colegne) teriminde bahsedelim. EDC, esans yoğunluğu en az olan parfüm çeşididir. Bundan dolayı kalıcılığı düşüktür. Kokumuzla hafızlarda kalmak istiyorsak parfüm şişelerimizdeki bu kısaltmaları gözümüzden kaçırmayalım.

2. MEVSİMLERE GÖRE PARFÜM KULLANIMINA ÖZEN GÖSTERMEMİZ GEREKMEKTEDİR.

Neden mevsimlere göre parfüm kullanmalıyız dediğinizi duyar gibi oldum. Mevsimlere göre giyiniyoruz, makyaj yapıyoruz, mevsimlere göre renk seçimi yapıyoruz da niçin mevsimsel parfüm kullanmayalım? Aslında mevsimsel parfüm kullanımı hem kokunun kalıcılığını hem de girdiğiniz ortamda kokunuzla iz bırakmanızı sağlar.

Hiç kışın kullandığımız parfümle yazın kullandığımız parfüm aynı olur mu? yazın kışın giyindiğiniz kıyafetleri giydiğinizi düşünün çok bunaltıcı geldi değil mi? İşte kışın kullandığınız parfümde yazın kullandığınızda bunaltıcı bir hal alıyor. Öyleyse mevsimsel parfüm kullanmaya özen gösterelim ve kokuda kalıcılığı sağlayalım.

3. KENDİ KOKUMUZU KEŞFEDELİM.

Öncelikle kendimizi tanımalıyız. Nasıl kokular seviyoruz, vücudumuz hangi kokularla uyumlu, kullandığımız parfümlerin hangisi vücudumuzda daha kalıcı oluyor bunların hepsini göz önünde bulundurursanız parfümlerde çok daha kalıcılık yakalarsınız. Ayrıca kendinize ait koku sizi her zaman bir adım önde tutar. Yıllar sonra bile insanlar sizi kokunuzla tanır. Koku hafızalarda yer etmenin en etkili yoludur.

4. Parfümünüzde kalıcılık istiyorsanız Edossa’nın parfümleri sizin için biçilmiş kaftandır.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.