KOKULARIN İNSANLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

04-04-2022 18:37
KOKULARIN İNSANLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

KOKULARIN İNSANLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Koku, insanlığın başlangıcından beri insanları etkileyen en önemli unsurlar arasında yer almaktadır. Ayrıca kokular direkt ruha hitap ettiği için insanların vazgeçilmez ilacıdır. Kokular, sakinleştirir, tedavi eder, iç huzuru sağlar, hafızayı güçlendirir ve her şeyi etkiler. Bu nedenle kokuyu her alanda hissetmek bizi daha enerjik, daha güçlü ve daha mutlu yapar. O halde hadi kokuların bizler üzerindeki etkilerine bakalım.

Lavanta: Gevşemeyi ve konsantrasyonu artıran lavanta, sizi huzurun doruklarına çıkartacak. Uykuya geçişi de kolaylaştıran lavanta kokusu stres, kas ağrıları, depresyon gibi birçok rahatsızlığa da çözüm olmaktadır.

Yasemin: Görüntüsüyle bile insanı mest eden yasemin çiçeği depresyonu azaltır, uyanıklığı artırır, stresi azaltarak sakinleşmenizi sağlar.

Vanilya: Oldukça güçlü ve yoğun bir koku olan vanilya sevinci artıran ve rahatlatan bir koku olması dolayısıyla insanların tercih ettikleri ana kokular arasında yer almaktadır. Ayrıca stresi azaltan vanilya vücudu canlandıran kokulardandır.

Narenciye: Daima canlılığın simgesi olan narenciye enerjiyi ve uyanıklığı artırır. Sakinliği de artıran narenciye en sevilen kokular arasında yer almaktadır.

Çam: Stres ve depresyonu azaltan çam kokusu antidepresan etkisine sahiptir. Koku temiz bir zihin oluşturarak hem odaklanmayı hem de huzuru artıran kokulardandır.

Papatya: insanların en sevdiği kokuların başında yer almaktadır. Tatlı ve oldukça berrak kokusu olan papatya rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Baş ağrısı, mide bulantısı gibi rahatsızlıkları gidermektedir. Güzel ve saf duyguları harekete geçiren papatya aynı zamanda saflığın simgesidir.

Tarçın: canlandırıcı bir o kadar da sakinleştirici etkisi olan tarçın aynı zamanda kalp hastalıklarında iyileştirici etki göstermektedir. Tarçın duygularımızı direkt harekete geçiren bir özelliğe sahiptir. Bu nedenle özellikle evlerimizde tarçın kokan mumlar, bambular bulundurmalıyız.

Zambak: Asaletin kokusu olarak bilinen zambak saflığı, temizliği simgeler. Kokusuyla insanı büyüleyen zambak sakinleştirici ve aynı zamanda canlılığı artıran bir yapıya sahiptir.

Duyguların iletişimi kokuyla sağlanır. Bu iletişimde Edossa sizlerin en önemli duygu iletişim aracıdır. Siz de kokuların enerjisine ve saflığına inanıyorsanız Edossa’nın mükemmel kokulu mumlarını denemelisiniz. Evinizde iş yerinizde kokuların enerjisiyle yaşamak istiyorsanız Edossa mum ve bambularını kullanmalısınız. Edossa ailesi olarak en beğenilen ve en güzel kokan mumlarımızı sizinle tanıştırmanın zamanı geldi. Hadi bu güzel kokuları tanıyalım.

Jasmin Kokulu Mum (Yasemin Kokulu Mum)

Farsçada tanrıdan hediye anlamına gelen Yasemin kelimesi belki de bu iyileştirici özelliğinden dolayı ortaya çıkmıştır. Kullanıldığı ortamda sakinleştirici, rahatlatıcı özelliğinden dolayı kişilerin birbirlerini anlama ve empati yeteneğini destekler.

Lavander Kokulu Mum (Lavanta kokulu Mum)

Lavanta ruha ve bedene iyi gelir.

Mitolojide dağların ve ormanların tanrıçası Artemis ve onunla anılan lavanta, hep zarafetin sembolü olmuştur. Lavanta kokusu, geçtiği her yerde kokusunun izini bırakır. Cleopatra’nın Sezar’ı baştan çıkartmak için bu kokuyu kullandığı söylenmektedir.

Cinnamon Kokulu Mum (Tarçın Kokulu Mum)

Sakinleştirici bir koku.

Tarçının yatıştırıcı özelliği sayesinde meditasyon ve yogalarda kullanılır. Tarçını koklarsanız zihniniz rahatlar ve dikkat sürenizi arttırır.

Lilly Kokulu Mum (Zambak Kokulu Mum)

Roma mitolojisinde Herkül’ün annesi Juna Alcmenedan, onu emzirirken sütün bir kısmı dünyaya düşerek zambaklara dönüştü. Diğer kısmı da cennete düşerek bizim saman yolumuzu oluşturdu. Zambak ruha iyi gelir ve ruhun ritmini dengeler rahatlık ve ferahlık verir.

Osmanthus Kokulu Mum Armut ve Şeftali Kokulu Mum)

Aramoterapik bir kokudur ve rahatlatır. Armut ve şeftalinin birbiriyle yaptığı uyumlu tutkulu dansın izlerini görürsünüz. Koku o kadar uyumlu ve tanıdık geliyor ki sanki insan doğasında hep olan bir koku gibi mis gibi kokuyor. Sürekli koklamak isteyeceğiniz bir koku.

Pomagranete Kokulu Mum (Nar Kokulu Mum)

Kendimin de severek kullandığı nar mumu oldukça hoş bir kokuya sahiptir. Ayrıca eve verdiği enerjiyi hemen hissediyorsunuz. Sakinleştirici huzur verici bir kokudur. Eksantrik kokular arasında yer almaktadır.
Edossa’nın bu muhteşem ötesi mumlarını denemelisiniz. Mumu yaktığınız anda evi hoş bir koku kaplıyor. Mumun kokusunun verdiği enerjiyi anında hissediyorsunuz. Ayrıca evinizde kalıcı bir koku olarak kalıyor. Kötü kokuların giderilmesinde kullanılacak ürünlerin başında gelmektedir. Kokular insanların hafızalarında önemli yer tutan enerji unusurları arasındadır. Depresyonu engelleyen, sakinleştiren ve aynı zamanda canlılık veren Edossa mumları sizi huzurun doruklarına çıkartarak enerjinizi yükseltecek. Kokuların gücüne inanıyorsanız Edossa kokuları sizin gücünüze güç katacak kokulardır.

Duygular kokularla dans ederken Edossa daima bu dansın müziğini oluşturur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.